Adform GDPRnin 2 Yılını Kutladı

Adform GDPRnin 2 Yılını Kutladı

Adform GDPRnin 2 Yılını Kutladı

Adform, veri koruma tüzüğü
GDPR’nin 2. yılını kutladı

Reklam teknolojilerinde veri yönetimi konusunda öncü kuruluşlardan Adform, Avrupa Birliği Genel Veri Koruma Tüzüğü’nün (GDPR) yıl dönümünü kutlarken, Türkiye’nin de Kişisel Verileri Koruma Kanunu (KVKK) ile örnek ülkelerden birisi olduğu mesajını verdi.

 

Kişisel verilere nasıl yaklaşılacağı konusundaki etik çerçeve, resmi düzenlemelerle netlik kazanıyor. Bu konuda ilk adımı atanların başında Avrupa Birliği geliyor. 25 Mayıs 2018’de yürürlüğe giren Genel Veri Koruma Tüzüğü (GDPR), ikinci yılını kutlarken, birçok ülkedeki yaklaşıma da öncülük etti.

Reklam teknolojileri de kişisel veriler konusunda çok kez eleştirildi, ancak GDPR ile belirlenen gizlilik çerçevesi, IAB gibi sektör birliklerinin de çabalarıyla reklam dünyasında karşılığını buluyor.

Dünyada GDPR adaptasyonunda öncü kuruluşlardan olan Adform, tüzüğün ikinci yılında, veri konusundaki düzenlemelerin önemini vurguladı.

Adform GDPRnin 2 Yılını Kutladı

Kişisel veriler hakkında konuşan Adform Türkiye Genel Müdürü ve MEA, APAC Bölgeleri Satış Direktörü Cem Eroğlu, “İki yıl önce GDPR’nin gerekliliklerini yerine getirdik. Bunu bir yıl önce ICO’nun reklam teknolojileri ve gerçek zamanlı teklif (RTB) raporu, beş ay önce de CCPA (Kaliforniya Tüketici Gizliliği Yasası) kararnamesi izledi. Gizlilik, üçüncü taraf çerezlerin de kullanımdan çıktığı bir zamanda, günümüzde, her zamankinden daha çok önem taşıyor. Ancak bu değişiklikler, bugüne kadarki biçimiyle programatik reklamcılığın sonu anlamına gelmiyor” dedi.

Eroğlu, sözlerine “Sektör olarak, veri bütünlüğünü ilk sıraya koyarak, verilerinin nasıl toplandığı, saklandığı ve işlendiği bilgisiyle tüketicilere güç veriyoruz. Bu ortak ve çapraz çalışma, çok sayıda üçüncü taraf tedarikçiyle hızlandırılacak. Çalışmadan, kapsamlı rıza yönetimi çözümlerini bir standart olarak uygulayan, daha sofistike ve entegre reklam platformlarına geçişimizi de hızlandıracak” şeklinde devam etti.

Türkiye’nin de Avrupa ile benzer bir dönemde kişisel verilerle ilgili adım attığını ve aynı yıllarda düzenlemelerin hazırlandığını ve yasalaştığını söyleyen Eroğlu, “Türkiye, dünyanın tartıştığı bir noktada kişisel verilerin korunması için kanun hazırlayarak öncü ülkelerden birisi oldu. Bugün, KVKK da tüketicilerin bilgilerinin ve dolayısıyla haklarının korunabilmesi için ülkemizde bir mihenk taşı niteliğini taşıyor” dedi.

Adform hakkında:

Adform, dijital reklam satın alma, yönetme ve sunumunda entegre bir Yazılım olarak Servis (SaaS) platformu sunar. Şirketin yazılımı gelişmiş analitik, raporlama ve küresel ölçekte RSP içermektedir. Yüksek etkili dijtal reklamlar için yaratıcı araçlar içeren Veri Yönetim Platformu, Talep Yönlü Platform (DSP) ve Reklam Sunma Platformunu içermektedir. 2002 yılında Danimarka’da kurulan Adform, dünyanın önde gelen ajansları, reklam verenleri, danışmanlık şirketleri ve yayıncılarını içeren bir müşteri portföyüne hizmet vermektedir. Daha fazla bilgi almak için www.adform.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Haber Programı

Haber Programı

Yaşadığınız düzende tüm dünyada her gün olan güncel olaylarla ilgili bilgi almak herkesin hakkıdır.

Bu hakkımızı kullanırken dikkat etmeniz gereken bazı noktalar da illaki bulunmaktadır.

Bunun ilk can alıcı noktası da haberlere doğru kaynaklardan ulaşmaktır.

Haber Programı Yönetimi

Tüm Mesajları Görüntüle

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir